Klara-samtal

Jisses så varmt det var ute idag, 24 grader efter lunch. Härligt att det fina vädret fortfarande hänger kvar.
 
Idag har jag varit till specialistmödravården på Klara-samtal. Gick bra, eller vet inte riktigt vad jag ska tycka.. Barnmorskan var trevlig och bra att prata med ialla fall. Senaste veckorna har jag varit helt inställd på snitt. Men nu kom vi fram till en förlossningsplan som kändes bra, för stunden i alla fall. 
 
Planen är;
Planerat snitt den 7 oktober, en vecka innan datumet. Sätter det dock igång tidigare så ska jag föda vaginalt. Detta under extra uppsikt och övervakning om barnet inte är extremt stort.
 
Jag ska in på ett tillväxt ultraljud i v 36+4 bara för att kolla storleken och huvudomkretsen. Ena sonen  har nämligen stort huvud efter sin far, det skilde 4 cm i omkrets på barnens huvud när de föddes. Dock har båda varit stora och vägt omkring 4 kg. Då skulle vi även besöka förlossningsavdelningen.
 
Det ska även göras ett snedklipp som minskar risken för att den gamla bristningen ska spricka upp. 
 
Jag  vet fortfarande inte om jag  är fast besluten för att detta är det bästa. Det fanns ju risker med båda sätten och det lät på henne som att det ändå var större risker med flera snitt än att föda vaginalt igen. Men det var bara jag som kunde bestämma eftersom läkaren inte sagt något annat än att det var upp till mig att välja.
 
Hon hade aldrig under sina år varit med om att någon hade spruckit mer under andra förlossningen, jag har dock hört motsatsen. Senast så sent som i lördags av en kompis, hon hade inte spruckit något med första barnet men med andra hade hon fått sy ett par stygn... Det var dock inte något allvarligt och det läkte snabbt. 
Barnmorskan idag sa att det fanns alla förutsättningar att det skulle gå bra och att vissa t om blev mer elastiska i de sydda området där nere efter en till vaginal förlossning. Inte vet jag vad jag ska tro om det!?
 
Jag är skit nervös ialla fall, även om jag hoppas att det startar innan tiden för snittet och att det blir en vaginal förlossning.